DET SKER

DECEMBER 2019

 Onsdag d. 11. dec.

kl. 17

  I samarbejde med Den Portugisiske Ambassade og forlaget A Mock Book inviterer vi onsdag d. 11. december til boglancering på


Fernando Pessoas
"Den anarkistiske bankier"


  Den anarkistiske bankier foregår på en café i Lissabon og er en fabulerende politisk traktat over anarkismens og engagementets væsen. Med lige dele alvor og satire redegør en stenrig og berygtet børsspekulant for sit anarkistiske livssyn og præsenterer samtidig et tankevækkende opgør med samfundets begrænsninger af individet.

  Pessoas klassiker udkom første gang i 1922 og er den længste enkeltstående prosatekst, den portugisiske digter udgav i sin levetid.

 

  Bogen sælges til særpris ved arrangementet, og vi byder på et glas vin og oplæsning ved Tine Blichmann.

  Bogudgivelsen er realiseret med støtte fra
Casa Fernando Pessoa og Instituto Camoes

OBS: Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig.

Tilmelding skal ske via mail til ah@ffd.dk

Boglancering:

Fernando Pessoas
"Den anarkistiske bankier"

 Lørdag d. 14. dec.

kl. 15

 ”Det bliver en af de bedre dage,” - sådan siger den 80-årige Paulus til sig selv, da han vågner en morgen. Men, men, men …

Hør hvordan hans dag bliver i Kjell Askildsens novelle ”Johannes’ opmuntrende begravelse”, som Karsten Pharao causerer over sammen med andre tekster om alderdommens vilkår.

Karsten Pharao er kendt fra ”Pharaos Cigarer” på Radio24syv og som en helt suveræn indlæser af lydbøger.

Han har netop selv rundet de 70 og begynder at se med en vis interesse på, hvad forfattere har ment og skrevet om alderdommen.

Allerede som 15-årig hørte han skuespilleren Elith Pio læse Samuel Beckets roman ”Molloy” op i radioen og blev straks en stor Beckett-fan. Men også andre af hans yndlingsforfattere har skrevet stærkt om alderdommen: Dostojevskij og nordmanden Kjell Askildsen f.eks. Den gamle filosof Montaigne og den noget yngre Simone de Beauvoir kommer man heller ikke uden om.

Karsten Pharao vil causere over alderdommens velsignelser og gebrækkeligheder og læse udvalgte litterære stykker højt undervejs.

En eftermiddag med

KARSTEN PHARAO

DET SKER

NOVEMBER 2019

8. - 27. nov. Mandag - lørdag

kl. 16:00 & 19:00

INDEN VINTEREN KOMMER

En film af Stefan Jarl

I Stefan Jarls seneste film ”Inden vinteren kommer” udgør en svensk sommeridyl i Västgötland kulissen til en krig.

I indledningen er vi næsten i Paradis. En lille dreng trækker jordbær på strå. Lige efter falder en bombe i udkanten af engen. Hjemme er der morgenkaffe, smukke pelargonier og en børnetegning hængt op på køkkenvæggen. Og så er der drengen og hans hest, som rider gennem landsbyen med kampflyene tordnende i periferien. 

 

”Inden vinteren kommer” tager tilskuerne med fra det øjeblik, hvor alt vender, hvor nogle af kupmagerne banker på familiens dør. Filmen er surrealistisk, da tanken om krig i et så svensk miljø forekommer absurd, men samtidig er den fuldstændig realistisk.

De, som har fulgt krigen i Syrien og Irak på nært hold, ved, at det er sådan, det ser ud i landsbyerne der: små militsgrupper driver omkring og udsætter ganske almindelige mennesker for ondskab.

Det var det samme i det tidligere Jugoslavien, og næste gang sker det måske i Sverige.  Og det er selvfølgelig den aktuelle krig i Syrien, som filmen får en til at tænke på.

Den største trussel er ikke civilisationen, men mennesket selv.  I denne film et ondt, hensynsløst dyr.

Filmen er mørk, lige som verden er mørk.

”Kain var den første forbryder.

Siden da har der været krig.

Mennesket er uhyggeligt.”

- Albert Camus

 

”En gang imellem får jeg at vide, at mine film er mørke.  Jeg tror, at det kun er ved at udsætte sig selv for den dramatiske, ofte tragiske, dimension, at vi kan lære os selv at kende og forstå, hvad empati og medlidenhed er.” 

- Stefan Jarl 

Medvirkende: Eva Röse, Peter Andersson, Henrik Norlén, Joel Spira, Valter Skarsgård, Wilhelm Abraham.

 

Længde: 76 min.

posthus teatret - Rådhusstræde 1 - 1466 København K - Mail: posthus@mail.tele.dk - Tlf: +45 33 11 66 11